Positive resultater får Arla til at hæve mælkeprisen

Novembers mælkepris hos Arla hæves ved både den konventionelle og økologiske mælkepris med 7,50 øre. Det skyldes forbedrede forretningsmix og generelle resultater.
Foto: PR Arla
Foto: PR Arla

Arlas andelshavere kan se frem til en øget mælkepris i november.

Således har andelsselskabet hævet sin mælkepris for både sine konventionelle og økologiske andelshavere med 7,5 øre pr. kg. mælk.

Prisen pr. kg. konventionel mælk lyder således på 2,541 kr., hvis data fra Arlagården og Klimatjek er indsendt.

Den økologiske mælkepris pr. kg. mælk lyder på 3,127 kr., hvis ovennævnte er indsendt.

Den globale mælkeproduktion er stigende, men trods dette har råvaremarkedets priser været stabile, lyder det i Arlas opdatering. Mens ostepriserne har været vigende, har prisen på pulver og fløde gjort op for dette.

Prisstigningen hos Arla skyldes forbedrede resultater i forretningen.

"Der er en vis bekymring på de europæiske ostemarkeder for, om den nylige stigning i Covid-19-infektioner vil medføre indgreb, der igen har negativ indflydelse på foodservice-branchen," lyder det i opdateringen, der fortsætter:

"Seneste GDT-auktion har vist stabile priser for mælkepulver på trods af, at den stærke vækst i New Zealand har forøget udbuddet. Priserne understøttes dog af kortsigtede kontrakter og efterspørgsel. Mere langsigtet efterspørgsel ser ud til at være svagere, men det kan bare være udtryk for, at køberne afventer udviklingen. Europæiske proteinpriser er fortsat stabile med en forholdsvis positiv prognose."

Frieslandcampina hæver den konventioenelle mælkepris men økoprisen falder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Jord og handler med landbrugsejendomme til en værdi på over 5 mio. kr registreres i listen, når de bliver tinglyst. | Foto: Aleksander Klug

Her er de seneste landbrugshandler

For abonnenter