Danish Crown-slagteri registrerer 44 coronasmittede

Slagterikoncernen skærper sine tests for coronavirus, hvor der siden udbruddet i mandags er fundet yderligere 29 tilfælde. Smitten er blevet opfanget, inden de pågældende mødte på arbejde.
Foto: Katinka Hustad
Foto: Katinka Hustad

Danish Crown-slagteriet i Horsens har nu haft 44 smittede medarbejdere siden mandag.

Det skriver slagterikoncernen i en pressemeddelelse, som i starten af ugen kunne konstatere 15 smittetilfælde blandt medarbejderne.

De nye tal kommer efter en skærpelse af Danish Crowns teststrategi. Siden mandag har andelsselskabet testet medarbejdere, hvis der er blevet konstateret smitte tæt på bopælen eller i den pågældendes perifere netværk.

Danish Crown har siden mandag testet mere end 500 medarbejdere, og det daglige antal tests vil nu blive skruet op, siger produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

"Det er på en gang skræmmende og positivt, at vi har fanget så mange der, hverken havde forhøjet temperatur eller symptomer på COVID-19. Positivt er det, at vi på den måde undgår at alle de andre medarbejdere udsættes for smitte, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork, og fortsætter:

"Samtidig får vi sendt nære kontakter blandt kollegerne hjem nærmest øjeblikkeligt og på den måde begrænset yderligere spredning i samfundet."

I samarbejde med Horsens Kommune tilbyder slagteriet enkeltværelser til de smittede medarbejdere, hvis de ikke har mulighed for at isolere sig.

Danish Crown skriver i pressemeddelelsen, at intet tyder på, at smittespredningen forekommer på slagteriet. De smittede arbejder stort set alle på aftenholdet.

"Det er vores klare opfattelse, at smitten sker udenfor arbejdspladsen, fordi medarbejdere bor sammen, kører sammen eller er sammen i fritiden," siger Per Laursen.

I august oplevede Danish Crown et smitteudbrud på slagteriet i Ringsted. Omkring 160 medarbejdere på slagteriet var smittet med coronavirus.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også