Kina-eksport af svinekød er fordoblet: Danish Crown overvejer flere frysehuse

Første halvår 2020 har været gunstigt for Danish Crowns forretning i Kina. Danmark har fordoblet eksporten til det kødhungrende land.
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Eksporten af svinekød til Kina er så stærk, at Danish Crown overvejer at bygge flere frysehuse for at kunne imødekomme efterspørgslen.

Det fortæller Jais Valeur til Finans.

Den danske eksport af svinekød til Kina er i første halvdel af 2020 fordoblet til næsten 5 mia. kr., og Kina er nu det største eksportmarked for sektoren. I de første 11 måneder af selskabets 2019/20-regnskabår har Kina aftaget 31 pct. af alt det svinekød, der kommer ud af koncernens danske slagterier.

Danish Crown køber nabobygning til tysk slagteri

Danish Crown-topchef om svinepest: "Jeg ønsker ikke andres ulykke, men det styrker vores konkurrenceevne" 

"Vi overvejer at bygge flere frysehuse for at øge eksportkapaciteten yderligere. Det kunne nok svare sig på helt kort sigt, men vi er også nødt til at afveje og afbalancere virksomhedens langsigtede risikoprofil. Det er farligt at gøre sig for afhængig af et enkelt marked. Jeg foretrækker, at virksomheden er robust med en passende balance mellem forskellige aktiviteter," siger Jais Valeur til mediet.

Det forventes først, at den tyske eksport til Kina kan genoptages, når Tyskland har været fri af afrikansk svinepest i et år.

Danish Crown fastholder notering: Overvejer differentieret afregning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også