AgriWatch

Danish Crown: Svinepest i Tyskland kan få store konsekvenser

Et udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland kan hæmme den tyske eksport af svinekød ud af Europa. Danish Crown forbereder sig på forskellige scenarier for, hvordan det påvirker den danske koncern og svinenoteringen.

Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix

Frygten for at afrikansk svinepest bevæger sig ind i Tyskland, har længe luret.

Modtag AgriWatchs nyhedsbrev gratis!

Nu er frygten formentlig blevet en realitet, og det kan få en betydning for de danske slagterier, der nu skal til at finde kriseplanerne frem af skuffen.

Det står klart, efter at der torsdag blev fundet et dødt vildsvin smittet med afrikansk svinepest i den sydøstlige del af Tyskland. Prøverne skal nu verificeres, men det betragtes ifølge Danish Crown som en formalitet.

Det oplyser andelskoncernen i en pressemeddelelse.

"Det kommer desværre ikke som en overraskelse, så vi har forskellige planer liggende klar i skuffen. Lige nu handler det om at holde hovedet koldt og følge udviklingen i Tyskland. I løbet af få dage vil vi have et overblik over, hvilke konsekvenser det får for den tyske eksport ud af Europa, men indtil vi har det, giver det ikke mening at spå om, hvilken betydning det får for den danske notering," siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown, i meddelelsen.

Tyskland eksporterer årligt omkring en million tons grisekød til lande udenfor Europa, og det store spørgsmål er nu, hvilke konsekvenser det får for den tyske eksport til blandt andet Kina og Japan.

Prissætningen på svinekød i Tyskland har en stor betydning for priserne i hele Europa. Torsdag forventes de store slagterier at reagere på udbruddet af afrikansk svinepest.

På Danish Crowns slagterier i Danmark, vil der blive slagtet som planlagt.

Afrikansk svinepest fundet i Tyskland 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch