AgriWatch

Smitteudbrud påvirker ikke svinenotering

Smitteudbruddet på Danish Crown-slagteriet i Ringsted har ikke haft effekt på svinenoteringen, der fastholdes i den kommende uge. (opdateres)

Foto: Finn Frandsen

Der bliver ikke rykket ved Danish Crowns svinenotering i den kommende uge, som derved lyder på 10,5 kr. pr. kg. svinekød.

Forventningen til næste uge er at udsætte 79.000 svin, men det er behæftet med usikkerhed grundet den nuværende situation.

Et stigende antal smittetilfælde af corona rundt i Europa sætter dog en stopper for fremgang inden for foodservice-området.

"Markedet er fortsat præget af stabilitet, men den stigning i aktiviteten, som vi ellers har set de seneste uger, er nu fladet ud, fordi der er usikkerhed om planerne for den videre genåbning rundt omkring i Europa. Omvendt er der en stabil eksport til Kina, men kursen på dollar er faldet op mod 10 procent siden midten af maj, og det tager desværre toppen af de ellers pæne priser, som vi sælger til i Kina," siger Lars Albertsen, global salgsdirektør i Danish Crown Pork i en meddelelse.

Trods eksportstoppet til Kina fra det coronaramte slagteri i Ringsted, er der stadig en stabil afsætning til Kina og Japan.

Slagteriet i Ringsted har i øjeblikket oplevet 120 tilfælde af coronasmitte.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch