AgriWatch

Danish Crown opfordrer alle medarbejdere til at lade sig coronateste efter ferie

Det er ikke muligt at kræve ansatte til at lade sig teste for coronavirus, når de kommer tilbage til arbejdspladsen efter ferie. Men opfordringen fra slagterikoncernen er, at de ansatte lader sig teste, når de kommer hjem fra ferie.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I et forsøg på at opspore nye smittetilfælde af coronavirus lyder opfordringen til de ansatte hos Danish Crown, at de skal lade sig teste for sygdommen, når de er kommet hjem fra ferie.

Det skriver Sjællandske.

Ifølge pressechef i koncernen, Jens Hansen, har virksomheden ikke mulighed for at kræve, at ansatte, der har været i udlandet, møder ind på arbejde med en negativ test:

"Det kan vi ikke kræve i forhold til den overenskomst, vi har. Det, vi gør og har gjort, er at vi opfordrer alle, uanset om de er udlændinge eller danske statsborgere, som kommer hjem fra udlandet, til at lade sig teste, inden de kommer ind på arbejde. Det gælder ikke kun i Ringsted, men alle vores arbejdspladser og alle medarbejdere inklusiv mig selv," siger Jens Hansen til mediet.

Omkring 300 ansatte i Danish Crown blev testet mandag, og svarene på de test afventes.

Sygdomsramt Tönnies-slagteri på vej mod halv styrke efter genåbning

Tican overvejer at teste 1000 ansatte for coronavirus

Syg Danish Crown-medarbejder bor med 65 andre polakker 

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch