Dansk korn bliver efterspurgt mere hos forbrugere

Ifølge Danish Agro og Valsemøllen bliver dansk korn oftere og oftere efterspurgt af danske forbrugere. Udviklingen har været i gang i flere år, siger direktør.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Danske forbrugere efterspørger i stigende grad fødevarer, der er produceret i Danmark med danske råvarer.

Det skriver Danish Agro og Valsemøllen i en pressemeddelelse.

"I den seneste tid har vi oplevet, at endnu flere – både forbrugere, lokale bagere og andre kunder – efterspørger melprodukter af dansk oprindelse med kort vej fra jord til bord, både af hensyn til fødevaresikkerhed, klimaet og ikke mindst danske arbejdspladser," siger Niels Brinch-Nielsen, adm. direktør for Valsemøllen, i meddelelsen.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvor meget salget af produkter med dansk korn er steget.

I stedet bliver der henvist til en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Yougov, som viser, at hver tredje dansker mener, det er blevet vigtigere at købe danskproducerede fødevarer som følge af coronakrisen.

Den udvikling mærker man hos Danish Agro.

"Over de seneste år har danskproduceret korn til fødevarer været i vækst, og denne udvikling er blevet forstærket af corona-situationen. Vi oplever, at de danske landmænd har øget deres fokus på at producere eksempelvis brødhvede på deres marker, og vi laver dermed flere konceptkontrakter nu," siger direktør i Danish Agro, Henning Fogh, i meddelelsen.

I Danmark bliver der hvert år i gennemsnit høstet 9,3 millioner tons korn.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også