Danish Crown har britisk salgsnedgang på 25 procent

Coronakrisen og brexit er to store spørgsmålstegn for den danske slagterikoncern.
Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Det er en dobbeltcocktail, der har ramt Danish Crown i Storbritannien med både coronakrise og brexit. Salgsdirektør i Danish Crown, Lars Albertsen, siger til Børsen, at selskabet har en salgsnedgang på 25 pct. på det britiske marked.

Alligevel er han optimistisk på selskabets vegne:

"Hvis man ser på det miks, vi har i vores salg, så ligger vi nok lidt bedre end gennemsnittet og rammer rimelig bredt. Hvis salget kommer til at gå ned i et segment, så er vi forhåbentlig stærke i andre," siger Lars Albertsen til Børsen og tilføjer, at Danish Crown er klar på de scenarier, der måtte være i forhandlingsperioden efter brexit.

I det netop offentliggjorte halvårsregnskab steg Danish Crowns omsætning 18 pct. fra knap 27 mia. kr. i 2018/19 til 31,8 mia. kr. i første halvår 2019/20. Resultatet af den primære drift går 43 pct. frem fra 1,2 mia. kr. til 1,75 mia. kr., mens bundlinjen løftes 46 pct. fra 950 mio. kr. til 1,4 mia. kr.

Selskabets ejere blev i perioden afregnet 13,72 kr. per kg. i gennemsnit for deres grise mod 9,40 kr. per kg. i samme periode sidste år. Det var en fremgang på 46 pct.

Rekordordre: Luftbro af danske grise til Kina

Kinesiske svinepriser rasler ned

Nedlukning af tysk afsætningskanal forhindrer ikke Danish Crown-slagtninger yderligere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også