AgriWatch

Danish Crown-slagterier vil igen køre på fuldt blus mandag

Kapaciteten skal udnyttes til fulde fra mandag for Danish Crown Beef, som forventer, at restauranterne snart åbner igen.

Foto: PR/Danish Crown

Nedlukningen af Danmark tvang Danish Crown Beef til at nedjustere antallet af slagtninger, men fra næste uge vil kødkoncernens slagterier igen køre på fuldt blus.

Kreaturslagterierne i Holsted og Aalborg vil således øge slagtningen til den maksimale kapacitet fra de 80-85 pct., som slagterierne har kørt på de seneste uger, skriver Landbrugsavisen.

"Nu har vi et håb om, at den danske regering og de øvrige lande stille og roligt løsner grebet om de brancher, der har været lukket ned. Der vil jeg ikke komme bagefter med at kunne forsyne, når de åbner. Derfor går vi op på fuld slagtning, så vi har masser af danske varer på hylderne", siger Finn Klostermann, adm. direktør i Danish Crown Beef.

Alt taget i betragtning, vurderer Finn Klostermann, at situationen er gået godt, og salget af hakket kød har ligget langt over indeks 100.

Kreaturnoteringen har taget flere dyk over de seneste måneder som følge af nedlukningen af restauranter og hoteller samt aflysninger af bryllupper og konfirmationer.

Mere fra AgriWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch