DLG køber igen op i Tyskland

Grovvarekoncernen køber de resterende 44 pct. af aktierne i det tyske selskab Raiffeisen Agrodienst. (Opdateret)
Foto: DLG PR-foto
Foto: DLG PR-foto

DLG-koncernens tyske grovvareselskab, Hage, øger sin geografiske tilstedeværelse i det nordlige Tyskland ved at overtage samtlige aktier i Raiffeisen Agrodienst LEV Grevesmühlen GmbH & Co (RAD).

Det oplyser DLG i en pressemeddelelse.

"Vi godt tilfredse med, at Hage med denne aftale udbygger sin position på det tyske marked og samtidig skaber nye muligheder for fremtidig vækst. RAD er et selskab, der passer godt ind i Hages portefølje og er strategisk rigtigt placeret ift. koncernens øvrige tyske grovvareaktiviteter," siger Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG, i meddelelsen.

RAD har en omsætning på 300 mio. kr. og har en stærk markedsposition i den nordvestlige del af Mecklenburg-Vorpommern.

DLG omsætter for mere end 32 mia. kr. i Tyskland, som er grovvareselskabets største marked. DLG styrker derved sin tyske markedsposition yderligere.

RAD blev etableret i 1991 som et joint venture mellem LEV Ostholstein eG og Hage. Selskabet havde en kornindgang på 150.000 ton i 2019.

Ifølge Henrik Madsen, adm. direktør i Hage, tilpasser man sig den strukturelle udvikling på det tyske marked ved, at Hage opkøber de resterende aktier.

"RAD er en solid virksomhed, og det er helt i tråd med både koncernens og Hages strategi, at vi nu ønsker at overtage alle aktierne i selskabet. RAD vil blive en integreret del af Hage, og kunderne vil få glæde af Hages samlede know-how og brede produktportefølje," siger Henrik Madsen, adm. direktør i Hage.

Hage er et af Tysklands førende grovvareselskaber og havde en kornomsætning på 4 mio. ton. Datterselskabet til DLG omsætter for 15 mia. kr. årligt.

DLG har ikke ønsket at uddybe købet yderligere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også