AgriWatch

Danish Agro køber Hedegaard og skifter ud i ledelsen

Danish Agro køber Vestjyllands Andels ejerdel af Hedegaard. (Opdateret)

Foto: Hedegaard / PR

Danish Agro og Vestjyllands Andel er netop blevet enige om en aftale, der betyder, at Danish Agro køber 22,3 pct. aktier i grovvareselskabet Hedegaard A/S fra Vestjyllands Andel. Det betyder, at Danish Agro nu får fuldt ejerskab af Hedegaard.

Det skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

"Danish Agro og Vestjyllands Andel har siden 2015 været de eneste aktionærer i Hedegaard. Aftalen med Vestjyllands Andel sker derfor i naturlig forlængelse af processen siden 2008. Vi vil nu se nærmere på de muligheder for synergier, som den nye ejerstruktur giver mulighed for," siger koncerndirektør, Henning Haahr, i meddelelsen.

Henning Haahr pointerer derudover, at han ser aftalen som et udtryk for det tætte samarbejde mellem Danish Agro og Vestjyllands Andel.

Også adm. direktør i Vestjyllands Andel, Steen Bitsch ser gode perspektiver i aftalen.

"Udover salget af aktierne får vi også fire afdelinger med i aftalen, som kommer til at styrke Vestjyllands Andels kerneforretning. Det er jeg meget tilfreds med," siger Steen Bitsch med henvisning til Hedegaards afdelinger i Fjelstervang, Gesten, Bedsted Thy og Brande, der pr. 1. juli 2020 overgår til Vestjyllands Andel.

I forlængelse af Danish Agros opkøb af aktierne i grovvarevirksomheden Hedegaard A/S har adm. direktør Søren Rathcke ønsket at give ledelsesansvaret i Hedegaard videre.

Salgsdirektør Henrik Bendtsen og indkøbsdirektør Mads Kristensen vil som nye sideordnede direktører udgøre den fremtidige ledelse.

Udover rollen som adm. direktør i Hedegaard fratræder Søren Rathcke også som medlem af Danish Agros koncernledelse. Søren Rathcke vil fortsat være tilknyttet Danish Agro-koncernen i andre roller.

Vestjyllands Andel vil kapitalisere på Arlas udfasning af GMO

Danish Agro vil opkøbe flere digitale startups i 2020

Maskindivisionen i Danish Agro kæmper for at komme op i gear 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch