Mejerikæmpe bliver større men vil lukke to fabrikker

Både omsætning og indtjening steg i det tredje kvartal for den canadiske mejerikoncern Saputo. Men fremgangen var ikke stor nok til at holde liv i to mejerier, og dermed mister 280 canadiere nu jobbet.
Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Omsætningen steg med 8,8 pct. og den justerede indtjening Ebitda blev løftet med 29,8 pct. men smilene har næppe været store på gulvet i den canadiske mejerikoncern Saputo Inc., der netop har leveret regnskab for sit tredje kvartal af 2019/20.

For sammen med tallene, der betød, at Saputo i kvartalet nåede en omsætning på 20 mia. kr., kom også en melding om, at to mejerier i Ontairo og New Brunswick skal lukke, og dermed mister i alt 280 medarbejdere jobbet i september 2020 og januar 2021, skriver Dairy Reporter.

Lukningerne sker som led i koncernens forsøg på at blive mere effektiv og på at tilpasse sin produktion til det canadiske mejerimarked, hedder det.

Udover fokus på at blive mere bæredygtig har Saputo også en plan om at gå mere ind i markedet for plantebaserede fødevarer i den strategi, der skal løbe over de kommende tre år.

(Denne artikel er blevet bragt af AgriWacth' søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også