AgriWatch

DLG investerer trecifret millionbeløb i vitaminfabrik i Danmark

Danmarks største grovvareselskab styrker sin position på hjemmemarkedet med en stor investering i datterselskabet Vilofoss, som arbejder med vitamin og mineral. Den nye fabrik vil spille en nøglerolle i at sikre vækst, mener direktør.

Foto: DLG PR-foto

Andelskoncernen DLG vil investere et trecifret millionbeløb i at bygge en ny fabrik til vitamin- og mineraldivisionen Vilofoss.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Vilofoss-chef om ny fabrik: Behovet for mere kapacitet stiger år for år

Den nye fabrik på 900 kvadratmeter bliver opført i Brædstrup mellem Horsens og Silkeborg og ventes at være klar til brug i 2022.

"Vi er ejet af danske landmænd, og det danske marked er derfor helt naturligt en vigtig del af vores forretning. Vi mener det, når vi siger, at DLG skal lede vejen, og derfor er vi stolte af, at vi endnu engang kan præsentere et nyt, stort projekt i Danmark. Det er en investering i fremtiden, som kommer vores kunder til gode," siger Kristian Hundebøll, adm. direktør i DLG, i meddelelsen.

Vilofoss er DLG's vitamin- og mineralforretning med en årlig omsætning på 3 mia. kr., hvilket gør selskabet til en af de største aktører på det europæiske marked for vitaminer og mineraler til husdyrproduktion.

Sådan skal Vilofoss nye fabrik se ud. | Foto: DLG
Sådan skal Vilofoss nye fabrik se ud. | Foto: DLG
 

Den nye fabrik opføres i forlængelse af den eksisterende Vilofoss-fabrik i Brædstrup, hvor første spadestik i det nye byggeri bliver taget i 2020. Når fabrikken står færdig får den én produktionslinje med en kapacitet på 50.000 tons årligt. På sigt vil der være mulighed for at udvide med endnu en produktionslinje. 

Jacob Holm, koncerndirektør for Vilofoss, glæder sig over, at bestyrelsen har godkendt planerne for det nye byggeri.

"Det er et vigtigt skridt for Vilofoss' som helhed og naturligvis primært for vores danske forretning. Den nye fabrik vil spille en nøglerolle i at sikre vækst, konkurrenceevne i Danmark og ikke mindst lønsomhed. Alt i alt skal det sikre, at vi fortsat står stærkt på det danske marked til glæde for vores kunder og ejere," siger Jacob Holm i meddelelsen.

DLG klar med bindende klimamålsætning i 2020

God høst kom nordjysk gods til gode

Opkøb skal sikre DLG-indtjening på 850 mio. kr. 

Mere fra AgriWatch

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Historisk gods sat til salg

Historisk gods på Vejlekanten med 600 kvadratmeter bolig med skov, voldgrav og over 500 hektar jord er sat til salg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch